Vegetarisch gevulde champignons
op de mooie “Majsan” herfstschalen
Ingrediënten:

  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 200gr broccoli
  • 100gr creme fraîche light
  • 1 kleine rode peper (rawit)
  • 2 tl pesto genovese
  • 100 gr belegen of oude geraspte kaas
  • versgemalen zwarte peper en – zeezout
  • 20 grote! champignons

 

Bereidingswijze:

Snij de aubergine en de courgette in plakken en de broccoli in groffe stukken. (Gebruik ook een stuk van de stronk, die is heerlijk zoet) en doe ze samen in een pan met water. Laat de kook er even overheen gaan, dan uit het water halen.
Doe de groenten, samen met de pesto, creme fraîche en de peper (zonder pitjes!), in een mengbeker en zet de staafmixer er op.
Lekker op smaak maken met versgemalen zwarte peper en versgemalen zeezout

De bakplaat invetten en de oven (hete lucht) voorverwarmen op 220 gr.celcius

De champignons: de steeltjes eruit halen en de champignon iets uitdiepen, maar de rand hoog laten.
Leg de champignons op de bakplaat en vul ze met het groentenmengsel (als het te waterig is dan eventueel iets dikker maken met een beetje geraspte kaas).
Als ‘finishing touch’ een klein beetje geraspte kaas erover.

Slechts 10 min. in de oven….voor een hemels herfstig hapje!

 

 

 

(Tribute to Aalt)