Kip met pompoen

Ingredienten:

  • 4 kippepoten
  •  1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote tomaten
  • 1 ons zoutvlees of bacon
  • zwarte peper, zout, snufje nootmuskaat, suiker, eventueel maggi bouillonblokjes
  • olie
  • 1/5 deel van een pompoen
  • Bereidingswijze

  • doe een flinke scheut olie in een wok
  • hak de kippepoten in 3 stukken
  • bak de kipstukken in de olie tot ze lekker gebruind zijn
  • doe het zoutvlees/bacon er dan bij
  • snij de ui en de knoflook in stukjes en voeg ze bij de kip
  • snij de tomaat in stukjes en doe ze in de wok
  • snij de pompoen in blokjes en doe ze ook in de wok
  • op smaak maken met de kruiden
  • laat het geheel ongeveer 10-15 minuten op het vuur sudderen
  • Serveer met geurige rijst en frisse komkommer…Happy After-Halloween!