Bíjna niets…gaat er boven een heerlijk dessert.

Maar waarom wachten
tot ná een copieuze maaltijd? Vier het leven lekker nu!

Met onze opvallende dessertborden
wordt het helemáál een feestje:

 

 

Tiramisu Cheesecake

Ingrediënten

  • 2 pakjes (175g) lange vingers
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • 4 eetlepels Tia Maria of andere koffielikeur
  • 3 pakjes (200g) roomkaas
  • 1 potje (250g) mascarpone
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels witte bloem
  • 25 gr pure chocolade

Bereidingswijze

1. Eerst even de oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Zet dan een pan met water onder in de oven. De lange vingers verkruimelen en met de gesmolten boter tot een kruimeldeeg kneden. Kneed 2 eetlepels Tia Maria erdoor  en verdeel dit over de bodem van een springvorm (20 of 23 cm).

2. In een grote mengkom de roomkaas, mascarpone en suiker tot een zeer romige constentie mixen. Voeg 2 eetlepels Tia Maria toe en dan mixen. Eieren en bloem toevoegen en LANGZAAM tot een gladde saus mixen. De consistentie van de mascarpone kan variëren; als het beslag te dik is,dan een beetje slagroom toevoegen. Let erop dat u het beslag in dit stadium niet teveel mixt. Beslag over de taartbodem verdelen.

3. De bakvorm in het midden van de oven plaatsen en 40-45 minuten bakken tot de vulling net stevig is. De oven uitzetten, de ovendeur openen en de cheesecake 20 minuten ín de oven laten afkoelen. Daarna buiten de oven verder laten afkoelen. Minstens 3 uur of een nacht in de koelkast zetten alvorens te serveren.Vlak voor het opdienen garneren met geraspte, pure chocolade…..voor een spetterende indruk!!

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 1 uur

 

 

Buon Appetito!!