Ingrediënten (2 pers.):

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • halve pompoen (ongeveer 450 gram)
  • 1 rolletje zachte geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 50 gram hazelnoten
  • versgemalen peper en zout
  • rozemarijn

Bereiding:  
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg daarop de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast. Kook de pompoen in blokjes gaar en stamp deze tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm intussen de oven tot 200ºC. Prik gaatjes in het bladerdeeg en verdeel de puree erover. Zet het geheel in de oven.

Snijd dan de ui in halve ringen en doe dat in een kom, samen met de noten en een scheut goede olijfolie. Leg dat na tien minuten oventijd bovenop de puree, samen met de gebrokkelde geitenkaas. Verdeel er wat rozemarijn over. Zet het dan nog 20 minuten in de oven. Et voilá … bon appetit!