Saté van rundvlees met pittige, zoete ketjapsaus

Ingrediënten

  • 500 gr mals rundvlees
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1/2 theelepel djinten (komijn)
  • citroensap
  • javaanse suiker
  • 1 sjalotje
  • zoete ketjap (ketjap manis)
  • zout
  • satéstokjes
  • madam jeanette peper
  • gebakken gedroogde uitjes

Bereiding:

Snij het rundvlees in dobbelsteentjes en laat het wat uurtjes marineren in een saus van ketjap, de kruiden, knoflook en sjalotje fijn gewreven, een beetje citroen sap en een beetje javaanse suiker. Het rundvlees aan de stokjes rijgen en naar smaak garen op de bbq of in een grillpan.

De stokjes serveren met een zoete ketjapsaus (ketjap manis) met daarin dezelfde bovenstaande ingredienten en met extra veel javaanse suiker en naar smaak de peper en maar 1 teen knoflook. Het geheel bestrooien met de gebakken gedroogde uitjes.

Aiiiiii…..lekker !!